142: Kumu eelajalugu

Summary: Kumu Art Museum and its locally quarried limestone floors with some interesting prehistoric fossils.

-

Kas keegi on kunagi Kumu kunstimuuseumi fuajees ninali käinud? No mina olen. Tegin mõned pildid ka. Kunagi varem käisin ninali ka soomlaste Ateneumis - seal oli saak muide palju ägedam, leidus liike, mida Kumus naljalt ei leia. Sellegipoolest on Kumu põrandad omajagu põnevust täis, soovitan teil kõigil seal kord ninali käia.






fotod: jk


Tegelikult pole see ju midagi erakordset - erinevad ehitusmaterjalina kasutatavad settekivimid on fossiile täis ja tihti satuvad nad end näitama majade põrandail, seintel, lagedes. Paar muu maailma näidet avalike hoonete põrandatelt: siin ja siin

Kõige markantsem näide - ja minu isiklik lemmik - on aga juhtum, kus Itaalias asuva katoliku kiriku seinalt leiti... dinosauruse pealuu. Lugu siin.

6 kommentaari:

JK ütles ...

Okei see viimane dinosauruse näide ei pruugi väga tõsi olla http://stories-in-stone.blogspot.com/2010/11/duomo-and-dinosaur.html

Anonüümne ütles ...

Eile uurisin ka Estonia kontserdipoole paetreppe - kenad fossiilid sealgi.

jk

Anonüümne ütles ...

Washington DC arhitektuurifossiilidele on pühendatud terve sait http://dcfossils.org/

Teedeehitus ütles ...

Huvitavad pildid.

realtorsophia ütles ...

Thanks for your article, you wrote a very informative article on different niches. I regularly visit your site for seeking more valuable content every time. Here I also want to share some information with your readers specially for those who are looking for a new home in California, then please contact us. we are an innovative realtor of housesofpayne to help you to sell and buy homes, find the value of your home for real estate project anywhere in California or ca.
Visit for more information on:
Home Values in Petaluma ca

DERBIER SERVICES ütles ...

Tere kõigile,
Otsime tõsiseltvõetavaid ja usaldusväärseid koostööpartnereid nende tegevusse investeerimiseks.
Kui teile on määratud pangateenuste kasutamise keeld ja te ei eelista pangatingimusi või teil on plaan ja vajate finantseerimist või teil on halb krediidiajalugu või vajate raha arvete tasumiseks või vajate raha oma ettevõttesse investeerimiseks. Maja, auto või ettevõtte ostmiseks vajate raha, meil on kõige lihtsamad tingimused usaldusväärse ja turvalise lahendusega.
Telefon/WhatsApp: +33755319120
E-post: hitel@granitkredit.online
Veebisait: www.granitkredit.online
Mittetõsised inimesed hoiduvad meiega ühendust võtmast.