059: soolalao urbanistliku pargi konkursitöö: “nool”

rotermanni soolalao urbanistliku pargi konkursil köitis tähelepanu üks esialgu küllaltki kummastavalt mõjuv ning omajagu humoorikaski projekt, mille visuaalseks aktsendiks oli soolalaole suunav hiiglaslik punane nool.

ergutuspreemia ehk neljanda koha pälvinud töö autoriteks olid jürgen lepper (tktk '06) ja kaur talpsep (tktk '05) arhitektuuribüroost kauss. lepper muide pani kotti ka auhinna kolmanda koha projekti eest, mida näitasin siin.

et antud planšetti oleks suht keeruline hakata lõikuma, siis panen selle siia võimalikult suures mahus, olgugi et blogger selle omavoliliselt nkn liiga väikseks muudab ja kvaliteedi võssa keerab. mis siis ikka, klik-klik!



žürii arvas projektist üldiselt päris hästi. positiivseks peeti tähelepanu juhtimist probleemsele asukohale mugava pargikeskkonna loomiseks (samale viitas ka lepperi kolmanda koha töö) ning alternatiivina suuremastaabilise imagoloogilise elemendi pakkumist. punase noole kohta öeldi, et tegemist on "selge, atraktiivse ja jõulise visuaalse kujundiga". ka parkla originaalset lahendust peeti heaks.

ette heideti vaid soolalao keskteljele toodud sirgteed, mis oleks välistanud "võimalusi pargis tegevuste arendamiseks". sama öeldi ka muide lepperi omaette tehtud töö kohta...

Kommentaare ei ole: