125: muusika kontoris?

summary: music in the office? here's a set of collected answers from young finnish architectural offices, as seen in the compilation book newly drawn - emerging finnish architecture (buy it here). what about you and your office? what kind of music is preferred? who gets to dj? are everybody happy with the music played? or do you prefer to work in silence? feel free to comment!

-

uurisin ükspäev noori soome arhitektuuribüroosid tutvustavat raamatut pealkirjaga "newly drawn - emerging finnish architecture" (vt linke ingl k tekstis), kus mu tähelepanu köitis muu seas tõik, et üheksast esitletud büroost väidab end kontoris töö ajal arvo pärti kuulavat. suutsin sellega kohe rõõmsalt rileitida, nimelt on mu töökohas juba üle kuu aja järjest ketranud arvo pärt ja tema "für alina", tõsi, mitte mu töökõrvase muusikaeelistusena, vaid saatena näitusel esitatavale kunstiteosele, mis ülakorrusele 'nõndanimetatud kontorisse' kostub. armastan küll pärti kuulata, lihtsalt eelistan seda pigem teistsugustes tingimustes.

kuidas teiega on? kas töö ajal kuulatakse muusikat või eelistatakse vaikust? mis tavaliselt mängib - raadio või kellegi pleilist / album? mis raadio, või milline muusika? kas muusika mängib 24/7 või kui kellelgi vaikus pinda hakkab käima, või ainult öösiti, et aidata ärkvel püsida? kes valib muusika, kas lihtsalt see, kelle arvutiga on kõlarid ühendatud, või on lausa otsustatud, kellel kontoris on parim maitse? või iga päev erinev inimene? on mõni vihastanud ka, et kolleeg mingit eriti haiget muusikat laseb? või on igaühel oma kõrvaklapid, ja volüüm sätitud täpselt nii kõrgele, et kuuleks telefonihelinat või kaastöötaja hõiget? (nt meil on viimasel ajal just nii...)

kommentaarium on avatud!

nüüd aga noorte soomlaste maitseeelistuse juurde.

vastab arhitektuuribüroo hollmén reuter sandman.



vastab arhitektuuribüroo verstas.



vastab arhitetktuuribüroo now.



vastab arhitektuuribüroo anttinen oiva.



vastab arhitektuuribüroo lassila hirvilammi.



vastab arhitektuuribüroo avanto.



vastab arhitektuuribüroo ala.



vastab arhitektuuribüroo afks.



vastab arhitektuuribüroo k2s.



* * *

üks muusikasoovitus ka. is everybody happ-pyyy?

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kui teisi inimesi ka ruumis siis vaikus, kui üksi siis raadio

M. ütles ...

Limiteeritud kogemus räägib, et büroos mängib muusika küll. Ja töötajad pole üldse rahul ülemuse muusikamaitsega. Aga ega seda ei söendata välja ütelda.. ikka selja taga.

M

J ütles ...

eelnev kommentaar, ma pean ikka lisama, käis vist eelkõige thomas pucheri büroo kohta :P

M. ütles ...

ikka selja taga jarmo... selja taga.

M

roland ütles ...

viimasel ajal võtab väga kaua aega enne töö tegemist kõigepealt muusika valimine. midagi elektroonilist ja jazziga segi ja ämbiendi pläusti moodi. tegelt teinekord pärast poolt tundi peabki leppima vaikusega.

JK ütles ...

kaaperdan carl-dagi kommentaari fb-st. kõne all bjarke ingelsi büroo.

keset päeva kuulati kõrvaklappidega. kui kell sai 17.00 siis vajusid admin inimesed peale K-U (ja vahel minu) offisist minema ja muss pandi mängima, suht hip-hop kuni arvopärt skaala, suvalisest eurokast (kiiksuga) kuni klassikalise ja jazz...ini

bi isiklikus fb-is on laigitud need:
GOODBYE KITTY K
Oh Land
Árni Heiðar Karlsson
Renaissance Man
Trentemøller
Daft Punk
The Knife
Fake Diamond
Tamara Kaboutchek

Kant ütles ...

Meil on ühes tööruumis nelja inimese töökoht. Enamasti norm tööajal on vaikus, sest rahvast kipub siiberdama plus telefonid ja vestlused ja siis tekiks liigne reostus. Õhtupoole on iga inimese enda asi, kas paneb muusika mängima. Kui oleme mitmekesi poole ööni, siis paneb see muusika peale, kellel enne tunne tekib, et aitab vaikusest. Arutame siis ka tavaliselt, mida keegi kuulata tahab ja kui volüümikalt.

Muide, Pärt on ka meil vahel repertuaaris. Ja parimad on just Für Alina ja Spiegel im Spiegel. Erilisi kanalieelistusi ei ole, aga enamasti on tegu kas mõne youtube playlisti või netiraadioga. Viimasel ajal olen kuulanud www.di.fm erinevaid raadioid, hea taustaks mängitada.

Üldiselt läheb peale kõik, alates klassikast kuni prodigini.

JK ütles ...

kui carl-dagiga koos töötasime, siis kuulasime tihti klassikaraadio fantaasiat. a mõnikord ikka piinasin teda oma maitse ja tujudega, tunnen end selle pärast nüüd veits halvasti, nt ükskord kuulasin u 10 korda järjest sonny ja cheri 'beat goes oni' - aitäh kannatlikkuse eest, cd! :D

a klassikalisest musast eelistan ma tööl millegipärast beethovenit. muud nagu ei mäleta et oleks eriti kuulanud. astor piazzollat ka tglt.

muidu suured tänud vastuste eest, ja teised ka, poetage suud (:

JK ütles ...

margit kommis fb-s: "Maki on hull DJ, koguaeg muss käib, aga vahest, kui öösiti töötame, kuulame saateid nagu Välkloengud ja Kunstiministeerium, neid on siis hea kommenteerida ja vaim nii terav hoida."