038: megacity network!

reedel, 20. märtsil 2009 avatakse eesti arhitektuurimuuseumis suurejooneline näitus nüüdisaegsest lõuna-korea arhitektuurist. näitus pealkirjaga megacity network on esimene korea arhitektide ühisnäitus väljaspool koread. pärast esmaesitlust maini-äärses frankfurdis kolis see berliini ning näituse kolmandaks sihtmärgiks ongi just tallinn.

esindatud on 16 arhitekti, igaüks oma kahe koreas asuva objektiga. tegemist on tõeliselt demokraatliku näitusega, kus sõna saavad nii üksikarhitektid kui suurkorporatsioonid; objektid ulatuvad näitusepaviljonidest pilvelõhkujate ja linnaplaneeringuteni. ühelt poolt peegeldab näitus korea ühiskonna julgelt tulevikku vaatavat pilku, teisalt aga sealsete megalinnade vähese järelejäänud ajaloolise linnakoe üha kasvavat väärtustamist.

näituse avamistseremoonia toimub kell 1600. enne, kell 1500, algab aga sümpoosion, kuhu tulevad esinema [näitusel esindatud] kuulsad korea arhitektid yoo kerl ja kim in cheurl ning näituse kuraator, professor kim sung hong.

kohal viibivad ka [samuti näitusel esindatud] arhitektid hwang doo jin [tema on muu seas näituse kujundaja] ja cho nam ho + kaks assistenti, kellega me kõik üheskoos näituse loodetavasti õigeks ajaks püsti paneme.



nii et reedel kell 1500 ole platsis. alljärgnevalt mõned tiiserid, et tekiks isu.


arhitekt cho byoung soo - betoonist eramu, valmis 2005.

pressifoto


arhitekt cho nam ho / soltos architecture - kyowoni treeninguinstituut, valmis 2000.

pressifoto


arhitekt kim in cheurl - kolme korteriga elumaja "reflex", valmis 2005.

pressifoto


arhitekt junglim architecture - cheonggyecheoni muuseum, valmis 2005.

pressifoto


arhitekt hwang doo jin - "mumuheon", ajaloolise hanoki, korea traditsioonilise hooviga eramu rekonstruktsioon, valmis 2005. sellest varsti dekonstruktivistis pisut lähemalt.

pressifoto


näitusel osalevad lisaks ülalmainituile järgmised arhitektid:

joo dae khan / ecto architects
chung guyon
kwon moon sung / atelier17
yoo kerl / iarc architects
lee sang leem / space group
yoo suk yeon
lee chung kee
cho minsuk / mass studies
choi moongyu
yi jong ho
kim young joon / yo2 architects

näituse fantastilis-fanaatiliseks fotograafiks on kiitsakas mehike hüüdnimega tiibeti munk, pärisnimega an se kweon. urbanistlik poeesia on see, mida ta oma kaameraga kinni on püüdnud...

näitus jääb avatuks aprilli lõpuni 2009.


...


hetkel dekonstruktivistile ligi ei pääse, nimelt üritan seal mingeid korrastustöid teha, kuid nädala-paari jooksul avan selle taas ning siis on oodata päris mitme korea päritolu arhitektuuriteose lühikest tutvustust. plaanis on näidata nii näitusel eksponeeritud kui ka teisi objekte.

4 kommentaari:

Carl-Dag Lige ütles ...

kaua näitus lahti on?

JK ütles ...

tsao, 29. aprillini (:

lisan kuupäeva teksti ka. kunagi.

Rivo ütles ...

suureformaadiliste (3x7 meetrit vms) megalinna fotode pärast tasub sinna juba minna. kahju ainult, et Rotermannis pole väga head (laekonstruktsioonid jäävad ette näiteks) kohta nende näitamiseks. aga elamus sellegipoolest.

JK ütles ...

sellele filmi-slaidiprogrammile jäid kandekonstruktsioonid jah natsa ette, kuid üldiselt jäid koreakad meie pinnaga suurepäraselt rahule - pidavat olema isegi parem kui berliinis (: