013: naer tallinna pihta

no tsau.

leidsin siukse päris laheda raamatu: "tallinlane naerab". siia on kokku kogutud hunnik tallinnat nöökiv-iseloomustavaid karikatuure erinevailt autoreilt. raamat on antud välja aastal 1989, mistõttu eeldatavasti seitsme- ja kaheksakümnendail valmind pildikeste peamisteks teemadeks on eelkõige vanalinna musealiseerumine ja eelnend kümnendeil üha intensiivistund turistide vool, ning linna n-ö tõeline, reaalsem pale - vanalinnast välja jääv hilismodernistlik karp-arhitektuur ja hiiglaslikud magalarajoonid, mis kohati kippusid kesklinnagi [nt keldrimäe rajoon].

a mussi ka! enne karikatuuride juurde asumist võiksid panna taustaks mängima alo mattiiseni "peatage lasnamäe". sest see on nii teemasse.





ok, nüüd mõned pildid!


autor: hugo hiibus


autor: hillar heinsalu


autor: elle tikerpäe


autor: ants kasesalu


autor: kaja põder


autor: kaja põder


autor: olimar kallas


autor: olimar kallas


autor: eduard tüür


autor: olavi vaher


...


mu lemmik on aga hillar heinsalu pildike perest - isa, ema, tütar, koer, kass - kes tolle tuntud muinasjutu laadis üritavad üheskoos vaost välja tirida oleviste kirikut ja seda ümbritsevat vanalinna, samas taustal kõrgumas lasnamäelik karpidest koosnev linn. a kuna see pilt on üle kahe lehe, siis jätsin skännimata.

Kommentaare ei ole: