076: eramu tallinna külje all

summary: a private dwelling just outside tallinn, designed by emil urbel. voted best concrete structure of 2003 and best interior design in a residential building of 2004. all the rest worth saying about the building has been said in this nice and short article in english.

-

palju tähelepanu ja mitmeid auhindu pälvinud eramu miidurannas. arhitektiks emil urbel, kaasautoriks indrek erm. maja kohta saab lugeda triin ojari artiklikest, minul ei jää muud üle kui vaid väljendada oma ääretut sümpaatiat. siinkohal olgu veel märgitud, et sümpaatia tekkis alles pärast vahetut kontakti.

foto: jk


altkulmu vaatav esifassaad oma ainsa aknapiluga.

foto: jk


merepoolne külg on aga midagi hoopis muud.

foto: jk


üdini ja äratuntavalt urbelliku käekirjaga maja, ometi ainulaadne.

foto: jk


hoone auhinnatud interjööri autoriteks on argo ja katrin vaikla ning tiina teng, fotosid sellest näed sinisesse peidetud linkide alt. / see some interior shots on the architect's homepage here and also here.

maja üldpinnaks on 528 ruutmeetrit, kusjuures ojari majaraamatu väitel on siin erinevaid ruume ligi 30! ma ei julge neid üle lugema hakata, nii et uskugem. / the total floor space is 528 sq meters and divided between close to 30 rooms. placed on a slope, the building is two-storied from the street side and three-storied from the side looking onto tallinn bay.





joonised: buum/ruum kataloogist


mart kalm on maja (interjööri) kohta öelnud: "väga stiilne, best of minimalist modern."

foto: jk


arhitekt ise võtab loo kokku järgmiste sõnadega:

erakordse asukohaga krunt. seepärast on kõik aknad lõuna-, mere- ja vanalinna vaatega. et kõik nii lihtne poleks, on üks aken ka tulija tervitamiseks. tänu ehitajale suurepärase betoonitöö eest!


lõpetuseks: tallinna kõrgetega. / with tallinn skyline in the background.

foto: jk


-

ma ühest välkloengul esitatud küsimusest kaudselt inspireerituna hakkasin mõtlema, milline maja võiks iseloomustada eestlast kui küllaltki stereotüübistatud rahvuse esindajat. voilà! aga ma selgitan asja, kui olen tartust tagasi jõudnud :P

2 kommentaari:

JK ütles ...

püüan lähimal ajal korruseplaanid parematega asendada ning lisada asendiplaani ja lõike.

JK ütles ...

lisatud korralikud plaanid!