006: betoonist kindlus

ükspäev ringi kõmpides avastasin juhkentali tänaval asuva liivamäe lasteaia mänguplatsilt päris huvitava asja.

nimelt on siin koha leidnud äge betoonist lossike, parapettidega ja puha. kuivõrd betoon kipub olema oma loomulikus halluses parajalt kõle materjal, siis antud juhul on see muudetud pisut lapsesõbralikumaks ning võõbatud üle kahvatukollase värvikihiga.

et lapsed ikka teaksid, tänu kellele sai selline mänguloss võimalikuks, on tegijad peafassaadile oma pitseridki löönd. mu arust võiks ka lossi ülejäänd paljaid pindu otstarbekamalt ära kasutada, müües sinna reklaampindu. tasuv klientuur naiivsete laste näol oleks ju garanteeritud.

foto: jarmo k


nagu näha, on sees redel. küllap viib see teisele tasapinnale. (kui nii, siis... ohutus?)

heh, lossike on sattund vandalismiohvriks - see on soditud nii seest kui väljast. auhind sellele, kes arvab ära, mida on alljärgneval pildil pisut näha lossi seesmisel seinal.

foto: jarmo k


püüdsin küll leida lossikese kohta mingit informatsiooni, kuid kahjuks eduta. no näiteks oleks huvitav teada, kas projekti tegemiseks oli vaja mõne arhitekti teeneid. ja kas üldse oli siukse asja tegemiseks projekti tarvis. küllap mitte.

igatahes. meil küll lasteaias midagi nii lahedat pold...

4 kommentaari:

chile ütles ...

eks see üks munand ole.

aga mine kuu peale oma ohutusega.

JK ütles ...

hahha, on küll munand jah.

a kmoon, mai tea kui kõrged need parapetid seal on, kuid jumala vabalt võivad väiksed pärdikud sealt lahingut mängides ja üksteisega tapeldes üle ääre kukkuda ja kaela murda.

Carl-Dag Lige ütles ...

HCBetoon on Eesti üks kõvemaid betoonifirmasid. Mõned tehtud tööd:
http://www.heidelbergcement.com/ee/et/hcbetoon/Referents/references.htm

Vaadake kindlasti auhindu - mitu Aasta betoonehitist on teostatud just HCBetooni poolt. Lisaks Rotermanni kvartali majad.

c

Anonüümne ütles ...

tadao ando